Ballonfestival vormt finale tweede Bleijvenement

bleijvenementHet tweede Bleijvenement nabij de ruïne in Afferden is afgesloten met een kleurig ballonfestival. Zes ballonnen kozen zondagavond het luchtruim richting Venray.

Het was de bedoeling dat elke avond van dit driedaagse evenement een groot aantal luchtballonnen zouden opstijgen. Door de slechte weersomstandigheden moesten de ballonvaarders vrijdag en zaterdag echter verstek laten gaan. Ondanks het wat sombere weer van zondag ging het ballonfestival die avond wel door en vormde daarmee tevens de grande finale van dit evenement.

Behalve luchtballonnen waren deze dagen ook andere dingen te zien zoals een modelvliegtuigshow, demonstraties met roofvogels, natuurrondleidingen etc. Verder was er muzikaal vermaak met o.a een optreden van Renée van Wegberg uit Horst.

Inmiddels is ook bekend dat het Bleijvenement in ieder geval 27.000 euro heeft opgebracht voor de Lions vereniging Land van Cuijk en Noord-Limburg. Dit geld is bestemd voor de bouw van een oogziekenhuis in Nepal. Een wezenlijk deel van dit bedrag werd opgebracht tijdens de kunstveiling op zaterdag. Dit bedrag wordt door de Wilde Ganzen verdriedubbeld.

Bron: Maas- en Niersbode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: