Gezondheidscentrum Afferden bijna klaar

Na vele jaren van voorbereiding ging november 2021 eindelijk de eerste schop de grond in voor het nieuwe Gezondheidscentrum Afferden. Na ruim een jaar bouwen is het nu zover dat Huisartsenpraktijk Afferden binnenkort kan verhuizen naar dit nieuwe pand aan de Kapelstraat 7a. Dat gebeurt op vrijdag 27 januari. De praktijk aan de Veerweg 6 in Afferden is dan de hele dag gesloten. “Uitsluitend voor spoedgevallen zijn we die dag telefonisch bereikbaar”, zegt huisarts Saskia Benthem. “Maandag 30 januari zijn wij te bereiken in ons mooie nieuwe pand.”

Het in plattelands stijl opgetrokken pand bevindt zich op de hoek Kapelstraat/Afferdse Heide en kijkt aan de achterzijde uit op het groene Heijmanspark. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het gebouw met de mooie naam Hooge Heide. Deze link met het groene Afferden is ook terug te vinden in grote foto’s op de wanden en in de robuuste houten bureautafels in de praktijkruimten van de huisartsenpraktijk.

Aan de buitenzijde wordt nog hard gewerkt aan het noodpad naar de entree van het nieuwe pand. De parkeerplaatsen vormen nog wel grote modderpoelen maar Saskia Benthem hoopt dat met hulp van de gemeente deze voorzieningen zo snel mogelijk worden gerealiseerd zodat de ambulance makkelijk bij het pand kan komen.

Het nieuwe gezondheidscentrum gaat niet alleen onderdak bieden aan Huisartsenpraktijk Afferden. Ook andere zorgaanbieders zoals Fysio Bergen, Ergotherapie DOMI, Diëtistenpraktijk Tahnee, psycholoog Marianne van Rens, Buurtteam Afferden/Siebengewald en Podotherapie Hermanns gaan vanuit dit pand zorg verlenen. Tevens komt er een Servicepunt van Service Apotheek Gennep en heeft Hogeschool Arnhem Nijmegen(HAN) hier een ruimte gehuurd. Saskia: “Wij zijn blij dat we vrijdag 27 januari naar onze nieuwe stek kunnen verhuizen en ook maandag 30 januari vanuit hier kunnen werken. De andere gebruikers volgen binnenkort en krijgen op 1 februari de sleutel.”

Zo’n mooi nieuw gezondheidscentrum in het hart van Afferden verdient natuurlijk een passende opening. “Daarover wordt nog volop nagedacht en zal waarschijnlijk in het voorjaar plaatsvinden”, besluit Saskia.

Bron: Frans Thonen

  1 reactie op “Gezondheidscentrum Afferden bijna klaar

  1. Hallo Saskia. Gisteren heb ik samen met Gerard en Anita gegeten bij Parkzicht ze zijn apetrots op wat ju in llie in Affeden allemaal klaar hebben gekregen ik wilde je jullie ook heel veel geluk en succes wensen met jullie prachtige praktijk! Groet Marie Louise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *