Burgemeester Manon Pelzer heeft op woensdag 9 mei namens de Koning in de raadzaal van het gemeentehuis Nic Salden uit Afferden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de uitreiking van de lintjes bij gelegenheid van Koningsdag was al bekend dat Salden deze onderscheiding zou krijgen. Hij kon die dag niet aanwezig zijn, zodat de uitreiking verplaatst was.De 65-jarige decorandus ontving deze onderscheiding voor zijn vele activiteiten voor de plaatselijke gemeenschap.

Zo was hij van 1984 tot 2002 vrijwilliger en bestuurslid (1984-1994) bij de ‘Offerse’ voetbalvereniging HRC’27 en voorzitter van het 60-jarig jubileumcomité. Na zijn afscheid als bestuurslid bleef hij nog tot 2002 jeugdleider bij HRC.

Van 1992 tot 2006 was hij ook lid van het ‘Offers’ schoolbestuur en voorzitter van de Schoolcommissie. In die functies heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de fusie van de vijf schoolbesturen in de gemeente Bergen. Tevens was hij lid van een stuurgroep die gezorgd heeft voor een nieuw managementstructuur op de scholen in de gemeente Bergen.

Verder is hij tien jaar lang (2006-2016) voorzitter geweest van Tennisvereniging Afferden. Onder zijn leiding heeft de vereniging een ongekende groei doorgemaakt en beschikt nu over 4 all-weather-banen.

Voorts hanteert hij vanaf 2008 de voorzittershamer bij Stichting De Alverman, een samenwerkingsverband tussen de voetbal-, tennis-, paarden- en volleybalvereniging in Afferden. In 2010 opende deze stichting het nieuwe sportpark De Alverman en behartigt nu nog steeds de belangen van de gebruikers van het sportpark.

Daarnaast is Nic Salden als vrijwilliger toegetreden bij de Big Challenge als onderdeel van Alpe d’Huzes. In 2011, 2012 en 2013 heeft hij zelf deelgenomen aan deze Big Challenge en stelt zich sinds 2014 actief op als fondsenwerver.

De afgelopen 5 jaar heeft Nic Salden zich ook aangesloten bij de Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden. Deze werkgroep zet zich in voor huisvesting en centralisatie van alle sportgerelateerde en andere verenigingsactiviteiten in het dorp. Sinds 2010 was hij hierbij betrokken via het Huis van de Sport.

Tot slot zet hij zich sinds vorig jaar als bestuurslid van Stichting Behoud Kasteelruïne Bleijenbeek in voor het behoud en consolidatie van deze kasteelruïne.

Voor zijn vrouw Bep was er een mooi boeket bloemen

Bron: Frans Thonen

image_pdf