Nieuwe dorpswinkel super aanwinst voor Afferden

De aanwezigheid van voorzieningen zoals een school, winkels en horeca is enorm belangrijk voor de leefbaarheid in een dorp. De Offerse gemeenschap moest het al enkele jaren zonder dorpswinkel stellen. Daar kwam vandaag woensdag 27 mei verandering in met de opening van een nieuwe dorpswinkel in de Dorpsstraat. Initiatiefnemer is de familie Pouwels die ook de naastgelegen eetwinkel(cafetaria) exploiteert. Met de opening van Dorpswinkel Afferden is een wens van velen in vervulling gegaan.

Ben Barbiers was een van de eerste klanten die de nieuwe dorpswinkel bezocht. Een feestelijk opening lag in verband met de coronamaatregelen niet in het verschiet, alhoewel de nieuwe dorpswinkel veel te bieden heeft. Een uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen biedt deze volwaardige dorpswinkel waar men zeven dagen per week en zeker niet alleen voor de vergeten boodschappen naar toe hoeft. Een overzichtelijke vershoek, vers afgebakken broodjes, heel veel verse groenten en een groot aanbod aan kruidenierswaren, de nieuwe dorpswinkel kan met gemak de strijd aan met de grotere supermarkten in de regio. Tel daarbij de kwaliteitsproducten van slagerij Arno de Best op, het Italiaans schepijs dat binnenkort verkrijgbaar is, de lekkere vers geperste juicesappen en de vele aantrekkelijke aanbiedingen, dan moet het duidelijk zijn dat een bezoekje aan Dorpswinkel Afferden zeker de moeite waard is. Niet alleen vandaag maar ook de komende dagen, de volgende week en de volgende maand.

Het initiatief van Anousha en Angelica Pouwels verdient in deze coronatijd alle waardering en steun. Niet alleen omdat zij de Offerse gemeenschap de mogelijkheid bieden dichtbij huis boodschappen te doen maar tevens een boost geven aan de leefbaarheid in Afferden.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.