zaterdag 12 maart 2022
Aanvang: 19:00 uur
Plaats: De Alverman, Hengeland 12a, Afferden

Iedershuus heeft plaatsgemaakt voor de nieuwbouw van een gezondheidscentrum. Ondertussen is op de Alverman volop gewerkt aan de realisatie van Alverman 2.0, de vervanging van Iedershuus en één van de centrale plekken voor activiteiten in ons dorp.

Op zaterdag 12 maart as. willen we met veel Afferdenaren, in een tocht met fakkels en lampionnen, de laatste 2 gevelstenen van Iedershuus verplaatsen naar De Alverman. We gaan hiermee de ziel overbrengen van Kapelstaat naar Hengeland. Dit gebeuren willen we graag benadrukken met aanwezigheid van alle gebruikers van Iedershuus, gymzaal, de Alverman en alle overige Afferdenaren.

 

De opzet van de avond is als volgt:

  • Verzamelen om 19.00 uur bij de kiosk in het park.
  • In optocht naar de Alverman met Joekskapel How es E(f)kus.
  • Leerlingen van de basisschool dragen een bouwladder met steigerplanken, de laatste 2 gevelstenen van Iedershuus en een aantal attributen.
  • Namens alle gebruikers van Alverman, Iedershuus en gymzaal loopt een vertegenwoordiger mee met een fakkel. Kinderen mogen meelopen met een lampion. Hiervoor kunnen zij zich via de basisschool aanmelden, waarna wij zorgen voor lampionnen.
  • Bij de Alverman worden de stenen overgedragen aan Harm v.d. Zeeuw, die deze in een kunstwerk zal vereeuwigen. Aansluitend is er een mini-concert van de fanfare met hulp van leerlingen van de basisschool. Het dorpsarchief zal hierbij passende beelden vertonen. Oud bestuursleden van Iederhuus zullen enkele annecdotes vertellen.
  • We sluiten af met muziek door SBS Sounds en een hapje en drankje, dat mede door de plaatselijke horeca verzorgd zal worden.

Uiteraard nodigen wij alle Afferdenaren uit om zich bij de tocht aan te sluiten en om kennis te maken met Alverman 2.0, zoals dit in de ruwbouwfase dan gerealiseerd zal zijn.

 

Namens Offere Mien Offere

Lukas Wolters en Mat Custers


 

Klik hier voor totaaloverzicht ontwikkelingen Alverman 2.0image_pdf