Van de pastoor -19-

De komende maanden is een tijd van contrasten. Aan de ene kant de vrolijke vieringen van St. Maarten, maar ook het herdenken van de overledenen met Allerzielen. Het carnavalsseizoen wordt geopend en er zijn feestelijke bijeenkomsten gepland. Maar ondertussen komen we ook in de Adventstijd terecht waarbij we ingetogen uitkijken naar het uitbundige feest van kerstmis. Ik vind dat helemaal niet erg. Bij al het genoemde ben ik graag bij en voor mij is het ook een manier om te beseffen hoe het leven in elkaar zit. Het leven kun je niet altijd indelen in een volgorde die je zelf wil of welke logisch zou zijn. Het leven is kleurrijk, afwisselend met ups en downs en vaak komen momenten die contrasterend zijn bij elkaar. Bij al die momenten komen we als mensen samen en daar gaat het om. Ik hoop dat u de tijd vindt, maar vooral neemt, om deel te nemen aan onze vieringen in kerk of kapel. Bij alles wat er gebeurt en waar we mee bezig zijn, is het goed om regelmatig een moment van rust en bezinning te nemen. 

Zondag 6 november Allerheiligen/Allerzielen

Om 11. 00 uur vieren we de Mis waarbij we de overledenen van het afgelopen jaar herdenken. We noemen de namen en bij elke naam steken we een kaars aan. Het Blauwe Schildje van elke overledene gaat met de familie mee als aandenken. Graag nodigen we iedereen uit voor deze viering! Ook als u geen dierbare heeft moeten missen in het afgelopen jaar. Het is mooi om met mensen samen mee te bidden. En misschien heeft u wel een dierbare vriend/vriendin of een dierbaar familielid op het kerkhof? Na de Mis zullen we alle graven zegenen.

St. Maarten

In de parochie Afferden kende men een activiteit rondom St. Maarten. Het zou mooi zijn om dit in de toekomst weer eens op te pakken! Maar voor dit jaar verwijs ik graag naar de andere parochies van onze federatie waar dit wordt georganiseerd. Vrijdag 11 November om 18.30 uur in de kerk van Siebengewald, aansluitend gaat St. Maarten voorop richting de Klaproos. Daar is nog iets lekker voor de kinderen en de avond wordt gecombineerd met het bekendmaken van het nieuwe motto van de Bessembienders. In Bergen op zaterdag 12 november om 18.00 uur, aansluitend in optocht naar een grote troshoop (groot vuur) waar ook iets lekkers is voor de kinderen.

Foto: Archief 2014

Vanaf 13 november weekendmis in de Mariakapel

U begrijpt dat de energieprijzen en de stookkosten ook voor kerken een grote rol spelen. Er zijn zelfs parochies die uit nood minder Missen vieren vanwege de kosten die het verwarmen met zich meebrengt. Dat willen wij niet. We hebben besloten om vanaf 13 november de weekendmissen te vieren in de Mariakapel. We zullen nog bekijken hoe lang we dit doen, afhankelijk van het weer. Uiteraard vieren we Kerstmis wel in de grote kerk, als ook de gezinsmis op zondag 27 november.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *