Uitbreiding Alverman definitief van start

Na ruim 7 jaar van overleg en ontwerpen is de kogel eindelijk door de kerk: de uitbreiding van sportpark Alverman met een grote zaal voor binnensport, sociaal-culturele activiteiten en bijbehorende ruimtes gaat definitief door.

In maart 2020 heeft de gemeenteraad van Bergen een bijdrage toegezegd. Naast een verwachte opbrengst van provincie Limburg, diverse fondsen en eigen bijdrages van stichting Alverman en stichting Iedershuus zijn met de gemeente de afgelopen weken afspraken gemaakt over de totale financiering van het plan Alverman 2.0. Wij verwachten dat de gemeenteraad hier in maart mee zal instemmen. Hierdoor is nu de start van de nieuwbouw mogelijk.

Hiermee krijgt Afferden een unieke multifunctionele accommodatie, waar sociaal-culturele activiteiten, binnensport én buitensport samenkomen, waardoor de Alverman het kloppend hart voor de verenigingen in Afferden gaat vormen!

De bouw wordt uitgevoerd door Hoex Bouw uit Oostrum onder begeleiding van een projectgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de verenigingen die gebruik (gaan) maken van de nieuwe accommodatie. Deze projectgroep zal inwoners van Afferden vragen om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te komen steken. Wie hieraan nu al of tijdens de bouw wil meedoen, kan zich opgeven bij de voorzitter van de projectgroep Harrie Honig. Email: projectleider@alverman.nl
Ook zal aan de inwoners van Afferden gevraagd worden om financieel een ‘steentje’ bij te dragen aan de realisatie. De accommodatie is immers ván en vóór het hele dorp!

We verwachten dat de aannemer in het voorjaar van 2021 zal starten met de bouw en dat deze eind 2021 gereed zal zijn.
Met de huidige huurders van Iedershuus is in goed overleg tijdelijke huisvesting geregeld tijdens de bouwperiode, uiteraard zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten. Daardoor kan er ook een start gemaakt worden met de verdere realisatie van het nieuwe zorgcentrum op de locatie Iedershuus. Stuurgroep Alverman 2.0

  3 reacties op “Uitbreiding Alverman definitief van start

  1. het is nu weer hetzelfde als vroeger met het groene kruis en nu met Iedershuus.
    Heel veel geld is er altijd opgehaald om deze dingen te kunnen bekostigen en nu beginnen we weer.
    Ik sta voor veel dingen open maar voor dit plan krijgen ze van mij niets. Trouwens het geheel ligt te ver buiten de bebouwde kom en vooral voor oudere mensen is dit een handicap
    Maar ja de gemeente beslist en Afferden moet maar weer op hoesten.

  2. Ik vind het een heel mooi project Jan. Ik vind over wat je zegt dat het te ver weg ligt, grote onzin. Zo ver is dat niet. Ik denk ook dat het je steekt dat Iedershuus weg gaat. Nu krijg je er een mooie dokterspraktijk voor terug, wat hard nodig is. Iedershuus moet weg met zijn asbestdaken. Ik snap niet dat ze dat zolang hebben tegengehouden. Net als het project Afferdse Heide. Hier moeten mensen eens niet meer met zaken bemoeien waar ze geen verstand van hebben, laat het over aan deskundigen. Dat is wat ik er van denk. Hier is al te veel misgegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *