Nat weer speelt herinrichting Heijmanspark parten

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Heijmanspark in Afferden zouden eigenlijk eind februari starten. Vanwege het extreem natte weer van de afgelopen maanden zijn de werkzaamheden echter tijdelijk uitgesteld.

De kiosk is inmiddels aangepast en ook de lantaarns zijn weggehaald. Door het natte weer zijn verdere werkzaamheden tijdelijk uitgesteld tot het park droog genoeg is. In overleg met de betrokken partijen uit Afferden is besloten de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren zodra de omstandigheden dit toelaten. Wanneer dit precies is, is onder andere afhankelijk van het weer. De werkzaamheden duren ongeveer 5 tot 6 weken. Het ingezaaide gazon en de bloemmengsels hebben daarna nog tijd nodig om op te komen. Dit duurt minimaal 6 weken.

Het nieuwe ontwerp voor het Heijmanspark is ontstaan door een samenwerking van verschillende partijen uit Afferden, Gemeente Bergen en een landschapsarchitect. Onder andere de dorpsraad, Afferden Samen Beter, Huiskamer Béjèn, Offers Treffen, het Gezondheidscentrum, de hengelsportvereniging en een afvaardiging van de omwonenden hebben meegedacht over het ontwerp.

Bron: Frans Thonen

image_pdf